Jan Bakker – Kolmer Elektromotoren

Jan Bakker is verkoopleider bij Kolmer. Ruim twaalf jaar werkte Jan bij Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe. Na een klein uitstapje in de software is hij sinds 2016 weer terug in de techniek. Technisch commerciële functies zijn hem op het lijf geschreven want Jan is een resultaatgerichte collega die goed met klanten overweg kan. Natuurlijk levert Kolmer graag standaard motoren, maar waar ligt precies de uitdaging voor de klant? Jan gaat niet aan de slag met het meest voor de hand liggende idee, hij zorgt voor een op maat gemaakte motor die precies aansluit op de vraag van de klant.

Kolmer topcoating. Een duurzame investering
Kolmer is een leverancier van Elektromotoren en onderscheidt zich op: Speed-Specials-Service. Naar aanleiding van vragen uit de markt over corrosiebestrijding heeft Kolmer 5 jaar geleden  daarom een unieke coating laten ontwikkelen. In de afgelopen jaren is deze coating bij eindgebruikers uitgezet en onder extreme omstandigheden getest. De resultaten waren verbluffend.

Blootstelling aan schoonmaakmiddelen in de voedselverwerkende industrie. Levensduur verlengen van 6 maanden naar 4 jaar? Gelukt! Onderdompeling in zout water voor 9 maanden in de Rotterdamse haven?  De coating nog geheel intact, test geslaagd!

In een chemische fabriek, aluminium werd weggevreten waardoor de stator zichtbaar was.  Het resultaat is dat na 2 jaar de nieuwe behandelde  motoren nog steeds draaien.Omdat veiligheid voorop staat is de coating in 2020 uitgebreid onderzocht en getest door TNO. De coating kan veilig door ons verwerkt worden en is goedgekeurd. Kolmer Topcoating was een feit.

In het kader van MVO is er een wetgeving die inzet op zuinig omgaan met energie. Kolmer wil veel verder gaan en ook zuinig omgaan met grondstoffen. Kolmer Top Coating een duurzame investering.

Kom naar mijn lezing en laat u verassen!