Erik van Driel – Yaskawa

Erik van Driel is Director van Yaskawa Benelux bv en Business Unit Manager Drives, Motion en Controls (DMC).

Erik van Driel heeft zijn werkervaring opgebouwd in industriële automatisering met HTS Bedrijfskunde/ Werktuigbouwkunde als basis. 

In 2016 is hij gestart in een internationale leidinggevende functie bij Yaskawa Europe GmbH. Vanaf 2018 werkt hij voor Yaskawa Benelux bv. Samen met een collega vormt hij de directie en is als Business Unit Manager eindverantwoordelijk voor DMC. 

Met een toegewijd team wil Yaskawa bedrijven in de Benelux helpen om hun concurrentiepositie te versterken. Innovatieve en beproefde technologie gecombineerd met toegankelijke technische ondersteuning zijn speerpunten in klantbenadering. 

Matrix-technologie voor efficiënte aandrijvingen
Yaskawa is ontwerpt en produceert onder meer frequentieregelaars. In 2020 is Yaskawa wereldwijd de mijlpaal van 30 miljoen geïnstalleerde frequentieregelaars gepasseerd.  Efficiënte aandrijvingen realiseert Yaskawa door innovatie, duurzaam ontwerp en geavanceerde regelalgoritmes voor verschillende type motoren. Een voorbeeld daarvan is de Matrix frequentieregelaar. Bij dit regelaar is de DC-bus of tussenkring vervangen door vermogenselectronica. Negen Bi-Directionele poorten verzorgen de omzetting van de ingaande wisselspanning naar uitgaande wisselspanning.

Direct Power Conversion
Dit werkingsprincipe -Direct Power Conversion- kent volgens de fabrikant een aantal voordelen ten opzichte van conventionele frequentieregelaars. Dankzij de bi-directionele poorten kan de regeneratieve energie direct vanuit de Matrix-frequentieregelaar worden teruggeleverd aan het lokale voedingssnet. De kwaliteit hierbij is hoog – de ‘Total Harmonic Distortion’ (THD) ligt onder de 5 procent – en verbetert het systeem rendement. Andere eigenschappen van de inverter leveren een besparing op bij de bekabeling en de installatie en hebben een gunstige uitwerking op de Total Cost of Ownership (TCO).

Stappenplan
Erik van Driel van Yaskawa gaat bij zijn presentatie dieper in op de Matrix-technologie en bespreekt verschillende gerealiseerde toepassingen. Aan de hand van een stappenplan kan worden geïnventariseerd of de Matrix-frequentieregelaar geschikt is voor uw specifieke toepassingen.