Erik van Driel – Yaskawa

Erik van Driel is business unit manager Drives, Motion & Controls Benelux bij Yaskawa Benelux.

Matrix-technologie voor efficiënte aandrijvingen
Yaskawa is fabrikant van onder meer frequentieregelaars. Kenmerk van de Matrix-frequentieregelaars is het ontbreken van DC-bus of tussenkring. In plaats daarvan zorgt vermogenselektronica met negen bi-directionele poorten voor de omzetting van de ingaande wisselspanning in de uitgaande wisselspanning.

Direct Power Conversion
Dit werkingsprincipe – Direct Power Conversion – kent volgens de fabrikant een aantal voordelen ten opzichte van conventionele frequentieregelaars. Dankzij de bi-directionele poorten kan de regeneratieve energie direct vanuit de Matrix-frequentieregelaar worden teruggeleverd aan het lokale voedingssnet. De kwaliteit hierbij is hoog – de ‘Total Harmonic Distortion’ (THD) ligt onder de 5 procent – en verbetert het systeem rendement. Andere eigenschappen van de inverter leveren een besparing op bij de bekabeling en de installatie en hebben een gunstige uitwerking op de Total Cost of Ownership (TCO).

Stappenplan
Erik van Driel van Yaskawa gaat bij zijn presentatie dieper in op de Matrix-technologie en bespreekt verschillende gerealiseerde toepassingen. Aan de hand van een stappenplan kan worden geïnventariseerd of de Matrix-frequentieregelaar geschikt is voor uw specifieke toepassingen.