Louis van der Kaaden – Danfoss Drives

Louis van der Kaaden werkt sinds 2014 bij Danfoss Drives. Als sales engineer houdt hij zich niet alleen bezig met de nodige verkoopgerelateerde activiteiten rondom elektrische aandrijvingen. Louis levert  ook de nodige technische ondersteuning bij projecten van partners van Danfoss.

Condition Based Monitoring: efficiënt onderhoud
Hoe simpel kan het zijn? Gebruik de intelligentie van de frequentieregelaar om de toestand van de motor en de applicatie te monitoren. Condition Based Monitoring detecteert op basis van metingen en feiten dat iets in de applicatie verandert, dat in de nabije toekomst defecten kan veroorzaken.

Statorwikkelingen
Het grote voordeel van dit systeem is een constante bewaking van de statorwikkelingen, de trillingen in de applicatie en het belastingprofiel. Dit in tegenstelling tot de periodieke controles die vaak door externe partijen worden uitgevoerd. Bovendien heeft de frequentieregelaar voor deze taken geen ‘cloud’-aansluiting of verbinding met een PLC nodig. De analyse van de data  gebeurt in de regelaar – nergens anders.

Uptime omhoog – kosten omlaag
Het belangrijkste voordeel is uiteraard de uptime flink stijgt doordat ongewenste stilstand tot een minimum wordt beperkt . Tegelijkertijd worden kosten bespaard omdat onnodig preventief wordt voorkomen en geen derden hoeven te worden ingehuurd voor het uitvoeren van metingen.

Reikwijdte
De intelligentie van de regelaar kan ook worden ingezet voor positionerings- en synchronisatietoepassingen. Dit maakt dure, ingewikkelde servoregelingen en kwetsbare sensoren overbodig. Het potentieel van de frequentieregelaar reikt daarmee verder dan u denkt. Meer weten? Bezoek de lezing van Louis van der Kaaden  en bezoek Danfoss tijdens Efficiënt Aandrijven!