Hans Korteweg – Elsto

Hans Korteweg, manager Besturingstechniek, Elsto

Hans Korteweg, sinds 1987 werkzaam in de elektrische aandrijf- en besturingstechniek, is een volbloed besturingsman met brede technische en commerciële ervaring. Hij combineert als klassieke stapelaar een MTS ‘hands on’- mentaliteit met HBO-kennis en een TU master- visie. Hiermee is Hans in staat om van werkvloer tot managementteam passend te adviseren en te inspireren – van componentniveau tot turnkey-systemen.

 

Besparen met ketenefficiency
Moderne industriële elektromotoren zijn inmiddels dermate ver doorontwikkeld dat de mogelijkheden voor verdere efficiëntieverhoging complex, kostbaar en marginaal zijn. Met ketenefficiëntie is echter relatief eenvoudig veel winst te behalen door het vermijden van ongeschikte combinaties en het toepassen van slimme besturingen.

Gehele levensduur
Besturingen, aandrijvingen en aangedreven machines zijn in verschillende sub-samenstellingen te meten en te vergelijken. Daarnaast is steeds duidelijker te achterhalen wat het negatieve effect op het milieu voorafgaand aan, tijdens en na de normale levensduur is. Het product met het laagste energieverbruik heeft niet altijd de minste milieueffecten. Het gaat om de ‘kosten’ gedurende de gehele levensduur. Met nieuwe vergelijkingsmethoden is eenvoudig te bepalen waar het fruit het laagst hangt en wat het kost om het te plukken.

Slimme keuzes
Tijdens de lezing over besparen met Keten efficiëntie vertelt een praktijkman wat er kan en hoe: “Met slimme keuzes zijn grote besparingen in aandrijfsystemen te behalen, zowel bij de initiële aanschaf als operationeel.” Met een praktijkgericht voorbeeld en onderliggende berekeningen is te zien hoe duurdere systemen zichzelf meestal snel terugverdienen.