Frank Groeneveld – Application Engineer – Kaeser Compressoren

Frank Groeneveld is sinds 2013 werkzaam bij Kaeser Compressoren als application engineer. Binnen deze functie is hij verantwoordelijk voor technische verkoopondersteuning en projectmanagement bij de realisatie van projecten.

De vier stappen naar efficiënte perslucht
Is een IE4 motor voldoende voor een efficiënt persluchtstation? Dit is natuurlijk geen echte vraag; nee, er is veel meer voor nodig om tot een efficiënt persluchtstation te komen.

Wanneer functioneert een persluchtstation optimaal?  Welke productinnovaties dragen bij aan de energiebesparing? En hoe zorg je ervoor dat een persluchtstation blijft presteren gedurende de levensduur? Wat kunnen we met predictive maintenance? En hoe verhoudt zich het energieverbruik met de kwaliteit van de perslucht? Welke factoren bepalen eigenlijk de efficiency en de kosten?

Praktijk
Deze belangrijke vragen spelen dagelijks in de praktijk. Als persluchtspecialist kent Kaeser de laatste (product)ontwikkelingen en kan laten zien wat de toekomst nog meer gaat brengen. Centraal daarbij staat een systeembenadering. Wat dat betekent, laat Kaeser zien aan de hand van onder andere een aantal praktijkcases. Hoe op een gestructureerde wijze een goed ontworpen persluchtstation tot stand komt, wordt ook uit de doeken gedaan.

Wie benieuwd is naar de laatste ontwikkelingen en het vierstappenplan naar efficiënte perslucht bezoekt de presentatie van Kaeser tijdens Efficiënt Aandrijven 2019.