Dirk Wiermans

Dirk Wiermans – Directeur/Eigenaar – Eterpol

Dirk Wiermans, is sinds 2002 directeur van het Familiebedrijf Eterpol. Het bedrijf werd door Dirk zijn vader in 1988 opgericht als producent van bakkerijmachines. Werktuigbouw zit bij de familie Wiermans in het bloed, dus dat Dirk in de zaak zou komen sprak eigenlijk vanzelf. Een HTS werktuigbouw opleiding zorgde voor een solide basis, de praktijk deed de rest.

Machinebouw en aandrijf- en besturingstechniek
Mede onder invloed van Dirk  werd geleidelijk de aandacht verlegd van bakkerijmachines naar algemene machinebouw. De huidige specialisatie is het optimaliseren en automatiseren van fabrieksprocessen hierin verzorgt Eterpol achtereenvolgens het advies, de engineering en de fabricage van transport en handling systemen in eigen huis.

Op het snijvlak tussen machinebouw en aandrijf- en besturingstechniek is Dirk op zijn best.
“Het is vaak verbazend hoe met relatief eenvoudige aanpassingen processen niet alleen efficiënter en duurzamer gemaakt kunnen worden maar ook rendabeler en veiliger”. In ELSTO services heeft Eterpol de ideale partner/leverancier gevonden om de gewenste slimme aandrijf- en besturingsoplossingen te realiseren, immers, twee weten meer dan één.

Verbeteren in plaats van slopen
Verbeteren, reviseren en opwaarderen in plaats van slopen en vervangen is inmiddels een gangbaar gedachtengoed geworden. De overheid wijst op dit moment particulieren op de grondstoffen en kapitaalvernietiging van steeds maar nieuw in plaats van steeds weer beter.
Eterpol brengt deze gedachte al geruime tijd in de industriële praktijk, en draagt daarmee bij aan toekomstbestendige machinebouw.

Om te komen tot een totaaloplossing waarin aandrijving, mechanica en besturing als één geheel presteren is teamwork van essentieel belang.
Het is dan ook geen toeval dat “SAMEN SUCCESVOL ZIJN OP EEN PRETTIGE MANIER” de absolute lijfspreuk is van ‘team’Eterpol.